24. 11. 2024   |   svátek má Emílie
 

Falešnice

Název Množství a jednotka
brambory 2 ks
velká mrkev 2 ks
petržel 1 ks
malý celer 1/2 ks
velká cibule 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: staročeská
Příprava: 10 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Cibuli nakrájíme nadrobno, kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme máslo, zpěníme na něm nakrájenou cibuli, jakmile zesklovatí, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a lehce orestujeme. Zalijeme 1,5l vody nebo vývaru, přidáme připravené brambory, osolíme, přidáme koření a vaříme doměkka. Zakysanou smetanu zředíme dvěma lžícemi mléka a pomalu za stálého míchání vlijeme do polévky. Povaříme ještě dvě minuty, dosolíme podle chuti a podáváme.


 


RECEPTY

Pekařská polévka

Postup: Uvaříme si hovězí polévku nebo vývar z kostí. V misce utřeme máslo s vejcem,... zobrazit recept

RECEPTY

Dýňová bábovka

Postup: Dýni hokkaido rozpůlíme, vydlabeme semena, nakrájíme na kostky a uvaříme... zobrazit recept

RECEPTY

Bešamel

Postup: Bešamel tvoří základ téměř každé smetanové omáčky. Připravíme si máslo, hladkou... zobrazit recept

RECEPTY

Datlové kuličky

Postup: Datle zbavíme pecek, mandle spaříme a oloupeme. Ořechy a loupané mandle dáme do... zobrazit recept

RECEPTY

Bešamel

Postup: Bešamel tvoří základ téměř každé smetanové omáčky. Připravíme si máslo, hladkou... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak na to?

Především si musíme určit priority. Pokud se nedokážeme vzdát svého... zobrazit článek

RESTAURACE

Staré časy

Stylová restaurace, která nabízí valašské speciality, steaky na grilu, domácí...